perjantai 10. lokakuuta 2008

Tervetuloa - Welcome

LUONTOKUVABLOGINI
My Nature Photo Blog

Tänne tuon ottamiani luontokuvia - joita sivumennen sanoen on kertynyt ihan älyttömät määrät. Ammattimainen kuvaus on toisten heiniä, sillä kuvaan pelkästään omaksi ilokseni, tunnelmia, värejä ja tilanteita hakien. Käytän kuvaamiseen tavallista Canon Digital IXUS 950 IS -pokkaria, jossa on 8.0 megapikselin kenno ja 4x IS digitaalinen zoom (5.8-23.2mm 1:2.8-5.5).

Saan usein "suosituksia" käyttää jalustaa kuvaamiseen, mutta näin nopeissa käänteissä ei jalusta ole kuin haitaksi ja hidasteeksi. Vain harvoin - jos silloinkaan - viitsin raahata iltalenkilleni mukaan hankalaa jalustaa, kun kamera kulkee kätevästi lenkkitakin taskussa ja olen vapaa viipottamaan pitkin metsiä miten tahdon. En siis harrasta metsissä tai rannoilla viiden tunnin paikoillaan oloa, etsiskellen sitä täydellistä kuvakulmaa tai jonkin eläimen asentoa, vaan napsin kuvia tavallaan kuin liukuhihnalta ja kotona katson, mikä niistä kelpaa käytettäväksi.

Harvoin tulen lyhyeltäkään kuvausreissulta alle sadan uuden kuvan kanssa kotiin. Se ei kuitenkaan tarkoita, etten miettisi mitä kuvaan ja miksi. Päin vastoin! Elän kuin kameran etsimen läpi katsellen - silloinkin, kun kamera jostain syystä on unohtunut matkasta.

Toivottavasti viihdytte amatööri-fiiliskuvaajan matkassa - siitä epätäydellisyydestä ja ammattitaidottomuudestakin huolimatta.

You can also find tons of my older photos from HERE!

Have fun!


Feel free to comment my blog messages and photos in english, finnish or spanish. Thank You!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti